Kérdése van?  +36 96 513-333  webshop@marclean.hu 

Hírek

Karácsonyra hangolva
2020.12.01

Tökéletesen felkészültél az ünnepi szezonra?

Mindannyian ismerjük ezt az érzést: Karácsonyi sütik készítése, ajándékvásárlás, a család meghívása, karácsonyi vacsora elkészítése - és hirtelen a nyugodt és békésnek induló karácsonyi ünnep stresszessé válik. Bizony nagy segítség, ha legalább az ünnepi időszak előtti és alatti takarítások miatt nem kell aggódnod, vagy azon, hogy az anyós kritikus szemmel nézegeti majd az ablakok tisztaságát. 

Ice scraping with the Kärcher EDI 4

Ints búcsút a jégnek: Tiszta kilátás és kellemes utazás

 

Ha télen is kint parkolsz az utcán, udvaron, akkor találkozhattál már a kevesek által szeretett reggeli rituáléval, a jégkaparással. Ilyenkor bizony a pillanatok alatt hidegre fagyott kezek, a fárasztó fel-le mozdulatok az üvegen, és a hosszúra nyúlt percek mind a szokásos reggeli program részét képezik, még mielőtt a nap elkezdődött volna. Nos, a jó hír, hogy nem kell mindig így lennie, ugyanis az EDI 4 elektromos jégkaparó mindennek véget vet. Gyorsan távolítja el a jeget és a havat az ablakokról - a jégtől és a jármű típusától függően csupán csak két-három percet vesz igénybe.

Ez, az akkumulátorral működő készülék még a vastag jégrétegeket is könnyedén távolítja el. A kaparás tehát már a múlté. Autótulajdonosként így már gyorsan, és sokkal jobb hangulatban kezdheted a napodat, és az élet szép dolgaira koncentrálhatsz.

Elképesztően tiszta - nincs csík egyetlen mozdulatban sem

Nemcsak az autóban fontos a jó kilátás - sok helyen az ablakok is csillognak karácsonykor. De legyünk őszinték: az ablaktisztítás cseppet sem szórakoztató elfoglaltság. Legalábbis ha sok időt fektettél a megtisztításukba, és még azután is csak azt látni, hogy csíkok borítják őket, amint a fény rájuk világít. A WV akkumulátoros ablaktisztítókkal itt a megoldás: ugyanis a WV 6 segítségével akár a padlótól a mennyezetig érő ablakokat is egyetlen mozdulattal meg lehet tisztítani, csíkok és lecsepegő piszkos víz nélkül.

Másik fantasztikus előnye, hogy a WV készülékek nemcsak az ablakok tisztítására használhatók. Hűséges tisztító társnak bizonyulnak a háztartás többi üveg és sima felületén is, pl. zuhanykabinok, fali csempe, tükrök, üvegasztalok, üvegajtók és vitrinek esetében.

Woman is cleaning windows with a Kärcher window vac
Women wiping the kitchen floor with a Kärcher FC 3 Cordless

Moss fel anélkül, hogy zavaró vödröt cipelnél

Volt már olyan benyomásod, hogy a padló tisztább volt, mielőtt felmostad, mint utána? Ez bizony sokszor előfordul a hagyományos felmosóknál, amikor a szennyeződés az eltűnés helyett minden törléssel csak egyik sarokból a másikba kerül. Bosszantó tud lenni, különösen akkor, ha a padló felmosása a karácsonyi nagytakarítás utolsó lépésének szánjuk. Természetesen nem szabad elfeledkezni a vödörről, ami valójában csak akadályozza az egész munkát. Nehéz, cipelni kell, és lötyög benne az egyre koszosabb víz.

Az akkumulátoros padlótisztítókkal ennél jóval könnyebb a helyzet: az FC 3 Cordless padlótisztító forgó hengereit folyamatosan friss vízzel nedvesíti a készülék, miközben a piszkos vizet egy különálló tartályba gyűjti. Az FC 5 készülékek már a kisebb szennyeződéseket, mint az apróbb morzsákat, hajszálakat is könnyedén szedik össze, az új generációs FC 7 padlótisztítók pedig a durvább koszokkal is simán elbánik.
A padló pedig pillanatok alatt valóban tiszta és újra száraz lesz. Így még egy gyors törölgetés is beleférhet, még mielőtt a barátok vagy a család megérkeznek.

 

Gyors segítség kis "balesetek" esetén

Az alapos takarítás a karácsonyi ünnep kezdete előtt általában nem elegendő. Még sok minden történhet még az ünnepek alatt is. Például a karácsonyi vacsora elkészítése zsírfoltokkal borítja be a sütőt és a főzőlapot, viasz csepeg a gyertyákról az asztalon lévő ünnepi abroszra, vagy egy pohár bor borul ki az étkezés közben. Ilyen esetekben sem kell aggódni: a megfelelő trükkökkel az ilyen kisebb "balesetek" is gyorsan kezelhetők.

Kerzenwachs

A visz gyors eltávolítása

A forró viasz gyorsan, szinte egy szempillantás alatt kerül az abroszra, a padlóra, a szőnyegre vagy épp a kanapéra. Amikor a viasz megkeményedett, a nagyobb darabokat a kés vagy a kanál hátuljával gondosan le tudod húzni. A megmaradt viasz eltávolításához tegyél egy kis papírtörlőt az érintett területre. Ezután egy jól felhevült fémmel pl. vasalóval menj át rajta addig, míg a viasz teljesen fel nem szívódik. Alternatív megoldásként a viaszt akár gőztisztítóval, hajszárítóval vagy forró vízzel leöntve, egy darab konyhai törlőkendő segítségével is el lehet távolítani. Fontos: a műszálakat tartalmazó kárpitok és textíliák esetében mindig olvasd el a gyártó utasításait, nehogy megsérüljön az anyag.

TOVÁBB A GŐZTISZTÍTÓKHOZ
Wein

Esélyük sincs a szőnyegfoltoknak

Egy élénk, jó hangulatú beszélgetés során olyan gyorsan megtörténhet, hogy egy pohár vörösbor kiborul a szőnyegre. Ilyenkor a reakciónak mindig nagyon gyorsnak kell lenni, a maradandó foltok elkerülése érdekében. Az első amit tegyél, hogy az érintett területet tiszta ruhával finoman itasd fel. Ezután használj csak folteltávolítót. A só bizony nem a legjobb megoldás: bár felszívja a nedvességet, de általában a bor gyorsabban felszívódik a szálak mélyébe, mint amennyi idő alatt a só fel tudná szívni. Tudtad, hogy a más jellegű szennyeződéseket, mint pl. a csokoládéfoltokat a vajkés tompa szélével is könnyen eltávolíthatod?

Ha pedig alapos tisztaságra vágysz, használd az SE szőnyeg- és kárpittisztítókat.

TOVÁBB A SZŐNYEG- ÉS KÁRPITTISZTÍTÓKHOZ
Dampfreiniger

Konyhai zsír eltávolítás

Karácsonyi húsok, sütemények, finomabbnál-finomabb ételek: a karácsonyi időszak nehéz időket jelent sok konyhában. Egy gőztisztítóval és a kis körkefével a zsír és a sütőbe fröcsögött ételmaradékok is pillanatok alatt fellazulhatnak, amit csak egy tiszta ruhával kell áttörölni. A főzőlapra ráégett ételmaradékokat vegyszer nélkül is könnyedén megtisztíthatod: csak helyezz egy rozsdamentes súrolót a kis körkefére és a teljes főzőlapot folyamatosan gőzölve tisztítsd meg. Gőzölés közben a gőz egy fedőréteget képez a karcolások elkerülésére. A padlótisztító fejjel pedig a konyhában lévő burkolatot tisztíthatod meg a zsírfoltoktól és a többi szennyeződéstől.

Vissza