Kérdése van?  +36 96 513-333  webshop@marclean.hu 

Blog

Fenntartható tisztítószerek: koncepciótól a sorozatgyártásig

Ádám
Ádám
Fenntartható tisztítószerek: koncepciótól a sorozatgyártásig

Manapság a tisztítószereknek számos követelménynek meg kell felelniük. Az ökológiailag fenntartható folyamatmegoldások egyre fontosabbak lesznek. A Kärcher ezzel a kihívással szembesül a winnendeni telephely új kémiai és tesztlaboratóriumaiban. Íme egy áttekintés a fenntartható tisztítószerek fejlesztéséről.

A tisztítószerre vonatkozó követelmények

Manapság a tisztítószereknek számos követelménynek meg kell felelniük. Hatékonyan kell küzdeniük a szennyeződésekkel, hatékonyaknak kell lenniük a használat során, és nem jelenthetnek kockázatot a felhasználókra vagy a környezetre. Egyre fontosabbak az ökológiailag fenntartható folyamatmegoldások, amelyek az erőforrások és anyagok gondos felhasználása mellett a vegyi, a víz- és az energiahatékonyságra a tisztítási folyamattal együtt egészként tekintenek. A Kärcher ezzel a kihívással szembesül a winnendeni telephely új kémiai és vizsgálati laboratóriumaiban, és újabb fontos lépést tesz a minőség, a hatékonyság és a fenntarthatóság egyesítése felé.


Hogyan készülnek fenntartható és hatékony tisztítószerek a Kärchernél?

Egy tisztítószer valójában teljesen átlagos termék. A folyamat legelején a termékötlet áll. A trendek, a szabványok, a technológiák és az üzleti modellek új, az erőforrásokat védő termékeket igényelnek, és így hatással vannak a fejlődésre.

A Kärchernél ez a termék koncepciójától és specifikációjától a prototípusokon és a valódi körülmények közt való tesztelésen át a sorozatgyártásig terjed. A Kärcher 40 éve házon belül fejleszti a tisztítószereit, és egyre inkább a fenntarthatóság és a környezeti kompatibilitás felé halad: a Kärcher tisztítószerek rendkívül hatékonyak, miközben figyelembe veszik az egészséget, a környezetet és a gazdaság hatékonyságot is.