Kérdése van?  +36 96 513-333  webshop@marclean.hu 

Blog

Kärcher fennt, Kärcher lennt

Ádám
Ádám
Kärcher fennt, Kärcher lennt

Igen, ez a módszer valóban elterjedt és hatékony módja a takarításnak. A fentről lefelé haladás azt jelenti, hogy először a mennyezetet, majd a falakat, végül a padlót tisztítjuk. Így a porszemcsék, a por, és a szennyeződések ne essenek vissza a már tisztított részekre. A balról jobbra haladás pedig azzal járul hozzá a hatékony takarításhoz, hogy így kerüljük el a szennyeződések még egyszer való átitatását.

Ezen kívül, ha egy helyiségben balról jobbra haladunk, az támogatja a memóriánkat is, mivel könnyebb emlékezni a már tisztított részekre. Ha tehát lehetőségünk van rá, mindenképpen érdemes alkalmazni ezt a takarítási módszert.

Valóban, ez a módszer hatékony, és időt is spórolhatunk vele. Ráadásul átláthatóbbá is teszi a folyamatot, mert látjuk, hogy melyik részeket már elvégeztük, és melyik részekre még vissza kell térni. A fentről lefelé haladás és a balról jobbra haladás pedig logikusan követhető, és segíti a takarítás hatékonyságát. Az ilyen típusú takarítási módszerek segítségével a helyiség hamarabb rendezettnek, tisztábbnak és átláthatóbbá válhat.

Először is, tisztítsd meg a mennyezetet, a plafont, a lámpákat, a falakat és a karnisokat. 

Másodszor, tisztítsd meg az összes bútort, beleértve a könyvespolcokat, a nappaliban lévő szekrényeket és az éjjeliszekrényeket. Az akkumulátoros kéziszívók kifejezetten alkalmasak erre a célra.

Harmadszor, a padlók tisztítása következik. Az akkumulátoros keménypadló-tisztító a legjobb megoldás, ha kisebb felületekre kell takarítani, míg a vezetékes tisztítók alkalmasak nagyobb felületekre.

Végül, ne felejtsd el a nyílászárókat, az ablakokat és az ajtókat tisztítani, valamint a padló peremét és a radiátorokat.

Szisztematikusan haladj végig a helyiségen, ne hagyj ki egyetlen sarkot sem, és biztos lehetsz abban, hogy a lakásod tökéletesen tiszta lesz.

 

 

 

Első lépés a takarítás során: Fej fölötti területek portalanítása PORTALANÍTÁS - Mindig ez legyen az első lépés!

Praktikus a teljes helyiséget megtisztítani a takarítás előtt, különösen ha régóta nem volt takarítva a felület.

Egyszerű tollseprűvel, mikroszálas kendővel vagy partvisszal is megtehetjük a fej fölötti területek tisztítását, de a legpraktikusabb módszer egy Kärcher porszívóval való tisztítás, amely hosszú teleszkópos csövet tartalmaz. Ezzel eltávolíthatjuk a pókhálókat, a port a szellőzőnyílásokban, a mennyezeti ventillátor porcicáit, valamint a szekrények tetejét és a lámpaernyőket is tisztíthatjuk megfelelő kiegészítőkkel.

 

Ideális Kärcher-termék lakás takarításához: VC 2 porzsákos porszívó

Az ideális Kärcher-termék a lakás takarításához a VC 2 porzsákos porszívó. A padlótisztító és réstisztító fejjel, valamint a bútorkefével együtt kínált termék sokoldalúan használható a feladatok megoldásához. A VC porszívó tisztító készlet megvásárlásával még tovább bővíthetjük a termék felhasználási lehetőségeit.

Ideális megoldás a szekrények tetejének tisztításához: Kärcher porszívó

A szinten a tisztítandó felületek száma nem nagyon nagy, ám a konyhában a szekrények tetejét nehéz megtisztítani a képződő zsíros gőztől. A szobában, kamrában vagy fürdőszobában a Kärcher porszívó padlófejével vagy bútorecsettel egyszerűen megtisztíthatjuk ezeket a felületeket. A konyhában azonban, ahol a zsíros gőz nehéz leszedni, a nagyágyút kell bevetni, aminek a Kärcher porszívó megfelelő eszköze lehet. Az eszköz használatával elkerülhetjük a környezetkárosító hideg zsíroldók használatát.

 

Ideális Kärcher termék a feladathoz:

SC 5 EasyFix gőztisztító 4,2 bar nyomással – ez a háztartási sorozatunk legerősebb készüléke, amelynek segítségével akár a páraelszívót is tisztává varázsolhatjuk. A VapoHydro funkciója forró vizet ad a gőzhöz, így a szennyeződés még könnyebben lemosható. A cserélhető mikroszálas kendőkészlete pedig biztosítja, hogy egy ujjal se kelljen a szennyeződéshez érnünk.

 

Ideális Kärcher termék ablaktisztításhoz:

WV 2 ablaktisztító – ez az akkumulátoros készülék megkímél minket a kendővel és vödör vízzel való fáradságos csíkmentesítéstől. A mikroszálas fejjel ellátott permetező által felvitt szennyezett vizet ugyanis ez a készülék fogja felszívni, eredményként tiszta, ragyogó ablakokat kapunk.

Ablakkeretek tisztításához javasoljuk a SC 5 EasyFix gőztisztító használatát, amely tökéletesen megbirkózik ezzel a feladattal is.

"Könnyen Tisztítható Felületek a Függőleges Helyzetben: A Második Szinten a Portalanításra"

Amikor eljutunk a második szintre, ahol egyre több függőleges felület van, amit tisztán kell tartani, akkor ajánljuk a Kärcher porszívóit, amelyek rendelkeznek nagyszerű kiegészítőkkel, amelyek segítségével gyors és egyszerű a feladat. A porszívókkal könnyedén tisztíthatók például:

  • a képkeretek vízszintes felületei és maguk a képek,
  • az ablakok és a tükrök, mielőtt vizes tisztításra kerülnének,
  • a falak, mert a sarkokból lehulló pókháló itt is megtapadhat,
  • az ajtók, különösen a rátétek, díszpanelek vagy kazetták vízszintes felületei, sarkai,
  • a könyvespolcok és a könyvek gerincét és tetejét.

Ideális Kärcher termék a feladathoz:

 

VC 3 porzsák nélküli porszívó

"Az egyik legjobb választás, ha olyan porszívót keresel, ami megspórolja a porzsákvásárlást, a Kärcher VC 3 porzsák nélküli porszívó tökéletesen megfelel a követelményeidnek. Ezen a modellen kívül bútorkefe és résztisztító fej is jár, így a szobában vagy az irodában lévő bútorokat is könnyedén és hatékonyan tisztíthatod. Ne hagyd ki ezt a kiváló lehetőséget, és válaszd a Kärcher VC 3 porzsák nélküli porszívót!"

TISZTÍTÁS ÉS FERTŐTLENÍTÉS

Ablakok, tükrök, falak tisztításáról már szó esett korábban. Az álló helyzetben szemmagasságban lévő szennyezett felületek körébe most már beletartoznak a könyvespolcok, ajtók, csempék és zuhanykabinok is. A tisztításukhoz ajánljuk a gőztisztító használatát egy olyan kiegészítővel, amely lehetővé teszi a függönyök tisztítását anélkül, hogy azokat le kellene venni és a mosógépbe kellene tenni.

Ideális Kärcher termék a feladathoz: 

A SC 3 Easy Fix gőztisztító, a tökéletes megoldás a csempék közötti fugák, az üvegfelületek és a függönyök tisztítására. Az egyszerűen használható kézi fúvóka és a réstisztító fej segítségével, könnyedén eltávolíthatod a szennyeződéseket. Ha szükséged van egy plusz funkcióra, akkor beszerezheted a kompatibilis textilápoló fejet, hogy újra fényes legyen a karnis lógó függönyöd.

Harmadik szint: csípőmagasság

PORTALANÍTÁS

Elérkeztünk abba a zónába, ahol megjelennek a szövetek. Kärcher porszívóink szerencsére nem csak keménypadlókon teljesítenek. Jusson eszünkbe: az ágyakat, foteleket, kanapékat is ki kell porszívóznunk egy alapos nagytakarítás során!


Ideális Kärcher-termék a feladathoz:

SV 7 gőzporszívó, amely egyszerre funkcionál szárazporszívóként és gőztisztítóként. A vegyszermentes takarítás nagyágyúja! A textiltisztító fejjel és a pontsugár fúvókával egyszerűen és gyorsan tisztává, üdévé és foltmentessé varázsolható a bútorszövet. Mondjunk jobbat? Kombinálható ablaktisztító fejjel is..


TISZTÍTÁS, FERTŐTLENÍTÉS, FOLTELTÁVOLÍTÁS


Ágyak, kanapék, kárpitozott bútorok, valamint az ebben a zónában megjelenő csaptelepek, csempe, mosdó és kád tisztításához adtunk már tippeket. Kapcsolók, kilincsek fertőtlenítéséhez is tökéletesek a fentebb felsorolt gőztisztítók.

Amiről nem beszéltünk: fa bútorok, polcok tisztítása, illetve bőrrel, műbőrrel bevont felületek. Ezeknek a felületeknek nem tesz jót a bő vízzel történő tisztítás, így javasoljuk, hogy használj speciális, kifejezetten az adott anyaghoz tervezett tisztítószert, és egy mikroszálas tisztítókendőt, amelyből a webáruházunkban vásárolhatsz magadnak egy teljes készletrevalót.

Ezen felül ajánlunk egy csúcsszuper eszközt, amellyel sokat spórolhatunk, ha házilag szeretnénk profi módszerrel eltávolítani a foltokat bútorszövetekből illetve kárpitokból.


Ideális Kärcher-termék a feladathoz:

SE 4001 kárpittisztító, amely permetextrakciós módszerrel garantál a szövetszálak mélyéig hatoló tisztaságot, így kiválóan alkalmas padlószőnyegek, kárpitozott bútorok és matracok frissítésére és folteltávolítására egyaránt.


NEGYEDIK SZINT: PADLÓ

PORTALANÍTÁS

És akkor elérkeztünk a legnagyobb felülethez: a padlóhoz. Ha véletlenül nem csak a takarítást, hanem a pakolást is fentről lefelé végezted ahelyett, hogy kiürítetted volna a helyiséget, mostanra elég sok dolog került a poszívó útjába. A legjobb tanács, amit adhatunk: takarítás előtt pakolj el mindent, de tényleg mindent, ami útjába állhat a lendületednek. Most már a létrát is kiviheted, nem lesz rá szükség többé!

Padlóra számos kiváló terméket tudunk ajánlani – válogass közülük aszerint, hogy mekkora a takarítandó helyiség, mivel van leburkolva, milyen gyakran tisztítanád meg, és hogy melyik az a munkafázis, ami neked a legnagyobb nehézséget okozza!


Ideális Kärcher-termék a feladathoz:

KB 5 akkumulátoros seprű, a gyors köztes takarítások bajnoka. Ha gyakran újraszennyeződő keménypadlód van (pl. morzsáznak a gyerekeid a konyhában, vedlik a macskád a szőnyegen, vagy fodrász vagy, és klienseid levágott hajától szeretnél szabadulni), ez a pillanatok alatt előkapható, könnyű és kényelmes eszköz lesz a legjobb barátod.

 

TISZTÍTÁS, FERTŐTLENÍTÉS

Ha nem csak pormentes, de valóban tiszta padlóra vágyunk, három irányba mehetünk. Ha a portalanítást már megoldottuk, forradalmasítsuk a felmosást is!

Ideális Kärcher-termék a feladathoz:

EWM 2 elektromos felmosó, hogy vödör nélkül élhesd tovább az életed! Pont úgy használhatod, mint az akkumulátoros seprűt, csak ezt akkor is bevetheted, ha kiborult egy pohár tej. Nincs többé mop, vödrözés vagy felmosórongy-csavargatás – csak a két percen belül száraz padló!

Ha nem szeretnénk naponta felporszívózni – vagy ha igen, akkor már fel is mosnánk, keressünk egy kombinált eszközt erre a célra!

Ideális Kärcher-termék a feladathoz:

FC7 Cordless akkumulátoros keménypadló-tisztító. Ezzel az eszközzel egy lépésben tisztíthatjuk meg padlónkat a száraz és a nedves szennyeződésektől, nem kell külön söpörni / porszívózni a felmosás előtt! Négy vastag mikroszálas anyaggal borított hengere még a széleken és a sarkokon is jobb eredményt garantál, mint a hagyományos felmosók – ráadásul sokkal kevesebb fáradsággal.

Ha pedig olyan készülékre vágyunk, amellyel egy munkamenetben takaríthatunk szárazon és nedvesen is, nem csak a padló szintjén, de akár a felsőbb zónákban is, válasszunk gégecsővel rendelkező eszközt!

Ideális Kärcher-termék a feladathoz:

WD 3 Battery akkumulátoros száraz-nedves porszívó, amellyel nem vagy konnektorhoz kötve – bátran cipelheted bárhová, sem kézi használat közben, sem a padló szennyeződéseinek felszívásakor nem fog akadályozni az összegubancolódó vezeték.


Padlószőnyegre keresel tisztítóeszközt?
Ne a száraz-nedves porszívót használd, inkább olvass vissza a harmadik szintig, ahol az SE 4001 kárpittisztítóról írtunk. Garantáljuk, hogy ő lesz a kedvenced!


POLÍROZÁS

Nem elég tisztának lenni – annak is kell látszani!

A padló polírozásával olyan benyomást kelthetünk a külső szemlélőben, hogy a padlónkról akár enni is lehetne.

Ideális Kärcher-termék a feladathoz:

FP 303 padlófényesítő. Legyen szó parkettáról, laminált padlóról, parafáról vagy PVC-ről, az eszközzel kényelmesen, különösebb fáradság nélkül polírozhatunk a tisztaság fenntartásával – hiszen a súrolás során keletkezett port maga a készülék szívja fel. Optimális formája megkönnyíti a sarkokban való használatot, így ez az utolsó simítás valóban 100%-os eredményt biztosít a fentről lefelé történő nagytakarítás folyamatának végén.

Végeztünk az utolsó zónával is, kitakarítottuk az egész lakást, fentről lefelé, ahogy a profik csinálják! Reméljük, segítettünk abban, hogy még hatékonyabbá tegyük számodra ezt az összetett és sajnos folyamatosan ismétlődő feladatot.