20% kedvezmény MINDEN - más akcióban nem szereplő - termékre 04.14-ig az alábbi kuponkód megadásával: MINUSZ20

Kérdése van?  +36 96 513-333  webshop@marclean.hu 

Blog

Tippek a pormentes háztartásért

Ádám
Ádám
Tippek a pormentes háztartásért

A helyiség takarítása hasonló élményt jelent. Egy kétórás folyamat, amikor örömöt lelhetünk benne, de sokkal gyakrabban az a helyzet, hogy a megérdemelt pihenést megzavarja a leülepedő porszemcsék. Minden belefektetett energia hiábavalónak tűnik.

Miért takarítunk mégis? A por számos forrásból származik, beleértve az elhalt bőrrétegeket, háziállatok szőrét, polleneket, penészgombák spóráit, valamint a textíliákból és a szőnyegekből származó rostokat. Kisebb szennyeződéseket, homokot és más külső anyagokat is tartalmazhat. Nem csak a felületeken halmozódik fel, hanem a levegőben is, amelyből a tüdőbe jutva allergiát okozhat, vagy betegségek tüneteit fokozhatja. Ennek megakadályozása érdekében nagyon fontos a tiszta és egészséges lakókörnyezet fenntartása.

Hogyan csökkenthetjük a por felhalmozódását? Az alapokkal kezdjük: tartsuk bezárva az ablakokat és ajtókat. A nyitott ablakokon és ajtókon keresztül a por beléphet a házba, ezért ha bezárjuk őket, csökkenthetjük a benti mennyiséget. Persze a szellőztetés elhagyása is káros egészségügyi hatásokkal járhat, ezért csak olyan helyeken alkalmazzuk ezt a tanácsot, ahol nem élünk állandóan. Például garázs, tároló, raktár esetén. Ne felejtsük el a rendszeres szellőztetést sem! Ápoljuk megfelelően magunkat és háziállatainkat! 

Ajánljuk, hogy takarítsunk keménypadlón nedvesen, mivel ez alaposabb és gyorsabb lehet, de figyeljünk a páratartalomra, mivel párás körülmények elősegíthetik a penész és a poratka elszaporodását. Használjunk légtisztítót, hogy kiszűrjük a levegőből a porrészecskéket, különösen allergiától szenvedőknek. Rendszeresen porszívózzunk HEPA szűrővel felszerelt porszívóval, ami képes visszafogni a felszívott részecskék 99,5%-át. A takarítást tegyük okosan, hogy a lehető legtöbb porrészecskét eltávolítsuk a lakásunkból.